مطالعات نشان می دهد که مصرف گوجه خشک درجه یک ممکن است شانس سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
خوردن رژیم های غذایی غنی از بتاکاروتن به پیشگیری از سرطان روده بزرگ نیز کمک می کند. علاوه بر این، طبق مطالعه دیگری، مصرف مقادیر زیاد بتاکاروتن از ایجاد تومور در سرطان پروستات جلوگیری می کند.
مصرف فیبر از میوه ها و سبزیجات نیز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
کنترل فشار خون: مصرف کم سدیم به کنترل فشار خون شما کمک می کند. در عین حال، دریافت پتاسیم به کاهش فشار خون کمک می کند.
گوجه فرنگی سرشار از پتاسیم است و به همین دلیل به افزایش سطح فشار خون سالم کمک می کند. مصرف زیاد پتاسیم با تسهیل دفع سدیم اضافی از طریق کلیه ها، میزان سدیم بدن را کاهش می دهد.
پتاسیم ممکن است به دلیل تأثیرات آن بر شریان هایی که آنها را گشاد می کند قابل توجه باشد. علاوه بر این، کشش افزایش یافته و انباشته شده از دیواره رگ های خونی را از بین می برد. در نتیجه فشار خون را بیشتر کاهش می دهد.
طبق یک مطالعه، مصرف زیاد پتاسیم و سدیم کم خطر مرگ ناشی از این عوامل را تا 20٪ کاهش می دهد.
خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد: گوجه فرنگی سرشار از فیبر، پتاسیم، ویتامین C و کولین است. همه اینها برای سلامت قلب مفید است.
یک اصلاح رژیم غذایی ضروری برای به حداقل رساندن خطر بیماری های قلبی عروقی، افزایش مصرف پتاسیم و کاهش مصرف نمک است.
پتاسیم از تجمع کلسیم در سلول های عضله صاف واقع در داخل شریان ها جلوگیری می کند. این پدیده کلسیفیکاسیون عروقی نامیده می شود.
کلسیفیکاسیون عروقی برای قلب مضر است زیرا شریان ها را سخت می کند و جریان خون را بیشتر محدود می کند.
برعکس، مصرف زیاد پتاسیم خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد و از تحلیل عضلانی جلوگیری می کند. علاوه بر این، تراکم مواد معدنی استخوان را حفظ کرده و تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.
این سبزی حاوی فولات است که سطح هموسیستئین را متعادل نگه می دارد. هموسیستئین یک آمینو اسید است که بدن ما با تجزیه پروتئین ها آزاد می کند.
علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد. بنابراین، وقتی فولات سطوح هموسیستئین را مدیریت می کند، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.